Proč nepotřebují lososi v NordLaks antibiotika?

Losos z Norska utrpěl na pověsti právě ve chvíli, kdy se stal slavným jídlem na talíři po celém světě. Hodí se užít příměr s jídlem roste chuť, který jasně definuje začátek problému, kdy se na ostatních farmách začali chovat lososi v tak velkém množství, že to šlo na úkor jejich kvality. Ne však v NordLaks! Proč?

Proč nepotřebují lososi v NordLaks antibiotika?

V NordLaks mají lososi svůj potřebný životní prostor

Proč na některých norských farmách používají při chovu antibiotika, zatímco jinde, jako třeba v rodinné firmě NordLaks, antibiotika vůbec nepotřebují?

Základní problém tkví v chamtivosti. Někteří se snaží svým chovem produkovat takové množství lososů, že jim ubírají na jejich životním prostoru. Jinak řečeno v sádkách, kde některé farmy lososy chovají, jsou ryby tak nahuštěny, že nemají vůbec žádný životní prostor pro tolik potřebný pohyb.

V NordLaks mají naštěstí pro nás k chovu lososů jiný přístup. Proto má každá jejich „sádka" nejen velkorysých 120–160 m v průměru a obrovskou hloubku 30–50 metrů, ale především byl stanoven maximální počet lososů v jedné sádce až na neuvěřitelně nízká 2,5 %. Objem vody v sádkách tak tvoří 97,5 %. Díky tomuto velkorysému prostoru, jenž v NordLaks lososům poskytují, v nich lososa skoro neuvidíte, zahlédnete je při hladině jen při krmení, viz foto. I tak je vidět, jak velký prostor k životu mají.

Norská rybí farma

 

Co znamená minimální pohyb lososa?

Hned dva problémy najednou. Tím prvním je, že díky nedostatku pohybu v přeplněných sádkách se v lososech vytváří prozánětlivý tuk omega-6. Jedná se o nasycenou mastnou kyselinu, kterou si sice naše tělo stejně jako omega-3 nedokáže vyrobit samo, přičemžji potřebuje, ale všeho moc škodí. Naše většinou nezdravé stravování nás zásobuje omega-6 tak bohatě, že bychom ho měli redukovat na ideální poměr k omega-3 jen na 3 : 1. Další omega-6 z nezdravě tučného lososa tak v našem těle rozhodně není vítaný tuk.

Společnost NordLaks si je této skutečnosti vědoma, a proto svůj chov upravuje tak, aby měli lososi v jejích sádkách dostatečný prostor k pohybu, ale nejen to. Pro obnovitelnost zdrojů a ekologický přístup k chovu nechává NordLaks pravidelně polovinu svých sádek zcela prázdnou. Ano, své lososy chovají vždy maximálně pouze ve 20 ze svých 40 sádek, a to právě pro obnovu ekosystému pod hladinou.

Antibiotika? Pouze u chovatelů přeplněných sádek.

V sádkách, kde jsou ryby namačkány jako sardinky, se může velmi rychle šířit infekce. Aby nenastala pohroma, je těmto lososům do krmení přidáváno antibiotikum. Poté už skutečně přestává být losos onou super potravinou, kterou si svět tolik oblíbil. U NordLaks žádné antibiotikum rybám nikdy nepodávají, nepotřebují ho.

Zaujal Vás článek a chtěli byste si vyzkoušet zdarma omega-3 ze soukromé farmy?

Omega-3 získané chovem lososů od rodinné společnosti NordLaks můžete vyzkoušet v měsíčním balení, které dostanete zdarma. Prémiový produkt OmegaMarine PREMIUM si po vyzkoušení můžete následně objednat s 50% slevou. Měsíční balení je bez závazků. Zda si budete chtít objednat následně roční balení, je jen Vaše svobodné rozhodnutí.

O produkt OmegaMarine PREMIUM na měsíc zdarma bez závazků si můžete zavolat na bezplatnou linku 800 306 090, nebo na www.omegamarine.cz Naše společnost NaturaMed hradí měsíční produkt, Vy pouze poštovné a balné 49 korun. Následně vám OmegaMarine PREMIUM přijde rovnou do schránky.

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář