Pro Eskymáky jsou omega-3 nezbytné. Co se od nich můžeme naučit?

Není tradice, jako tradice…

Pro Eskymáky jsou omega-3 nezbytné. Co se od nich můžeme naučit?

V dnešní moderní době stále existují národy a etnika, které si dokázali uchovat styl života, který je úzce spjatý s přírodou, a od kterých můžeme ledacos naučit. Fascinující jsou třeba ty severské, které si ohromně cení svých po tisíce let udržovaných tradic. Věděli jste, že například norské kroje se svými výšivkami podobají těm našim? Zajedeme li dál, až do Grónska a k Eskymákům, najdeme ještě starší oděvy – tam si je lidé stále šijí z kožešin, kůží, a knoflíky vyrábějí z kostí a rohoviny. Má to přece své opodstatnění – jedině takto je možné přečkat neúprosné mrazy. Vítejte v době ledové!

Do práce na úřadě asi psím spřežením nepojedeme, ale co takhle inspirovat se jejich zdravou stravou, a dopřát si výborné čerstvé ryby několikrát týdně? Vy si je samozřejmě připravte podle oblíbeného receptu, avšak tradičně se v Grónsku jedí syrové. A to včetně vnitřností a krve, a dále také maso velrybí, sobí a tulení. Jakkoli nám to zní zvláštně, uvědomme si, že pohled na typickou českou zabijačku by možná vykolejil nejednoho seveřana. Právě tulení maso a tuk jsou v jídelníčku Eskymáků důležité kvůli tomu, že obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 3 v pořádné dávce. Ani jeho chuť by Vás zřejmě neurazila – připomíná divočinu či játra. Lov tuleňů, pižmoňů a dalších zvířat má na severu obrovský význam jak pro zdroj obživy, tak pro zachování národností identity.

Mohlo by se zdát, že takový jídelníček je poměrně jednotvárný. Eskymáci si však umí dopřát i potřebné vitamíny, a to ze severských brusinek, klikvy, morušky, nebo dokonce pupenů vrby. Zkrátka, co příroda nabídne. Díky tomu Eskymáky podstatně méně postihuje revmatoidní artritida a srdeční choroby – zkrátka, žijí déle, a hlavně se cítí lépe a zdravěji. Samozřejmě bychom do našich končin těžko přenesli konzumaci syrového masa z divokých zvířat, ale Omega – 3 bychom měli do svého každodenního jídelníčku po vzoru lovců tuleňů zařadit v každém případě.

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář