Rozdíly mezi rostlinnými a živočišnými Omega-3

Nenasycené mastné kyseliny Omega-3 můžeme čerpat z mnoha potravin jak rostlinného, tak živočišného původu. Které jsou lepší?

Rozdíly mezi rostlinnými a živočišnými Omega-3

Řepkový olej, ořechy a semínka

Nenasycené mastné kyseliny jsou obsaženy v tucích. Z těch rostlinných je na ně bohatý řepkový olej, lněný olej, ale také vlašské ořechy a dýňová semínka. Ale pozor – Omega 3 rostlinného původu mají jinou strukturu než ty živočišné, a naše tělo je dokáže využít jen z malé části. Abychom jich měli dostatek, museli bychom zkonzumovat obrovské množství oleje, z něhož se do organismu vstřebá jen nepatrná část nenasycených mastných kyselin.

Vsaďte na rybí tuk

Oproti tomu Omega-3 získané z živočišných tuků, ideálně z ryb, mají vstřebatelnost až 92 %. Výborným zdrojem jsou tučné mořské ryby jako losos, tuňák, makrela, sleď a treska. Víte, proč je takový rozdíl mezi sladkovodními a mořskými rybami? Aby byly ryby na mastné kyseliny co nejbohatší, potřebují žít ve studené vodě severských moří. Právě chlad a slaná voda ovlivňují koncentraci Omega3 v rybím mase. Náš kapr či pstruh jsou v každém případě skvělou zdravou pochoutkou, ale za spolehlivý zdroj Omega-3 je bohužel považovat nelze.

Co když nejím ryby?

Rybí maso by se na našem jídelníčku mělo objevit alespoň 3x týdně. Vzhledem k jeho ceně a náročnější přípravě se však ve většině rodin podává jen příležitostně. Proto doporučujeme užívat OmegaMarine PREMIUM úplně všem – bez ohledu na to, zda ryby jíte, nebo ne. Rybi tuk je osvědčený přírodní produkt prvotřídní kvality, a jeho účinky pocítíte už za pár týdnů.

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář