Není nutné vyhýbat se v rámci svačin pečivu. Dobrý kváskový chléb nebo žitné pečivo obsahují hodně vlákniny, která nás zasytí na delší čas a nepřepadají nás chuťě na sladké a hlad.
Při přípravě svačinek je však hodně důležité nezapomínat na dostatek bílkovin.
V tomto receptu je najdeme v podobě lososa, ale také netučného čerstvého sýru, kterým nešetříme.
Sendvič s lososem a okurkou
- 2 plátky žitného chleba
- netučný čerstvý sýr nebo Cottage
- čerstvý kopr
- zbytky pečeného lososa
- okurka
- sůl, pepř a citron
Sendviče mohou mít stovky obměn a vždy do nich schováte nejrůznější zbytky z lednice. Pečivo namažeme štědrou dávkou sýru, na který dáme kousky pečeného lososa od večeře. Posypeme koprem, ale samozřejmě ho lze vynechat. Maso pokapeme citronem, opepříme a případně posolíme. Na vrch položíme plátky okurky (a pokud se chystáme svačinku jíst až později, okurku raději zabalíme zvlášť, aby nerozmočila vrchní plátek chleba).