Nejlepší vitamín D na trhu je ten z rybího tuku

A víte proč? Protože jde právě o ten tuk. Přečtěte si, z jakého důvodu hraje takovou roli zdroj, ze kterého pochází nejlepší vitamín D na trhu.

Nejlepší vitamín D na trhu je ten z rybího tuku

Co všechno umí vitamín D?

Těch vlastností je mnoho, zmíníme proto ty nejdůležitější:

  • Podporuje imunitní systém.
  • Podílí se na kvalitě kostní hmoty.
  • Je důležitý pro zdravé zuby.
  • Podílí se na vstřebávání vápníku.

Zásadní poznámkou je, že až 9 z 10 osob trpí nedostatkem vitamínu D. Měli bychom ho proto doplňovat minimálně od podzimu do jara, nejlépe ale po celý rok. 

Proč máme nedostatek Déčka?

Souvislostí je více. Bohužel se naše země nachází v oblasti, kde v průměru nemáme dostatek slunečního svitu. Je málo slunečných dnů a slunce nesvítí dostatečně silným svitem. I kdyby tomu bylo jinak, příliš by se nezměnilo – kvůli riziku vzniku onemocnění kůže rozhodně musíme používat opalovací krémy s ochranným faktorem. Bezpečí je v tomto ohledu přednější, protože vitamín D lze získat i jinak, zatímco nemoci kůže jsou velice zákeřné. 

Druhým faktorem je náš životní styl – jsme málo venku. Opět se ale vracíme k tomu, že nám kvůli tomu chybí slunce, které umožňuje tvorbu vitamínu D v naší pokožce.

K tomu všemu jíme málo ryb

Proč souvisí s vitamínem D sluníčko, jsme si již vysvětlili. Nezbývá nám tedy nic jiného, než získat vitamín D pomocí stravy. I tady ale pokulháváme. Zdrojů vitamínu D není zase tak mnoho. Největším jsou ryby. Jenže jako národ sníme v průměru tak málo ryb, že jejich spotřeba u nás patří k těm nejnižším v Evropě. Je velká škoda, že se ochuzujeme o tak hodnotný zdroj vitamínu D, ale i omega-3 kyselin.

A proč je tedy nejlepší vitamín D na trhu právě v rybím tuku? Zásadní je především ten tuk. Vitamín D je totiž vitamín rozpustný v tucích – aby se v těle správně vstřebal a využil, potřebuje k tomu přítomnost tuků. Není proto nic chytřejšího, než si zvolit jako zdroj vitamínu D rybí tuk – nemusíte pak vůbec řešit, jestli máte užívat před jídlem, po jídle, ráno nebo večer. 

A jak bylo řečeno – rybí tuk obsahuje i mnoho mastných kyselin omega-3. Ty si organismus sám vyrobit nedokáže, a proto je závislý opravdu na tom, co sníme. Omega-3 jsou potřebné pro zdravé srdce, mozek a zrak. Společně s Déčkem tak najdete v rybím tuku perfektního pomocníka i na imunitu. 


OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář