Proč dávat dětem nenasycené mastné kyseliny omega-3?

Chcete mít chytré, bystré a zdravé děti? Dbejte na jejich zdravý životní styl, stravu a také pohyb. A do jídelníčku nezapomeňte zařadit omega-3. Mají vliv na soustředění a cholesterol.

Proč dávat dětem nenasycené mastné kyseliny omega-3?

Omega 3 mastné kyseliny jsou látky nezbytné pro vývoj a činnost mozku, podporují centrální nervovou soustavu, ovlivňují správnou funkci sítnice v oku,  působí na imunitní systém, snižují výskyt zánětů a alergických reakcí. Příjem těchto esenciálních kyselin může ovlivnit a pomoci snížit hladinu LDL cholesterolu v krvi. Dlouhodobě také chrání kardiovaskulární systém.

Ještě před narozením

Omega 3 nenasycené mastné kyseliny by do svého jídelníčku měly zařadit již nastávající maminky, protože mají vliv na zdraví a vývoj ještě nenarozeného dítěte.  Během těhotenství tyto kyseliny ovlivňují především růst a vývoj plodu, mozku a centrální nervové soustavy. Posilují obranyschopnost plodu i maminky. A stejně tak jsou omega-3 nenasycené mastné kyseliny důležité také v prvních letech života. Je tedy důležité zařadit je do jídelníčku, případně to, co tělu chybí, dodat formou doplňků stravy.

Přirozený zdroj

Rybí tuk a potažmo omega-3 nenasycené mastné kyseliny se nacházejí především v tučných mořských rybách, které by se měly objevit v jídelníčku minimálně 3x týdně. Nejlepším zdrojem je norský losos, tuňák, makrela nebo sleď. U velmi malých dětí ale pozor - okolo desátého měsíce až jednoho roku teprve zjišťujeme reakci těla na jednotlivé potraviny a tedy také to, zda dítě na ryby nemá potravinovou intoleranci. Kromě mořských ryb lze samozřejmě podávat i ty tuzemské, které ovšem bohužel nejsou tak bohaté na esenciální mastné kyseliny.

Jde to i jinak

Když zjistíte, že má vaše dítě nedostatek omega-3, je tu samozřejmě náhradní řešení. Možná si pamatujete, že dříve se hojně používal rybí tuk na lžičku. V dnešní době naštěstí existují mnohem zábavnější a chutnější varianty. Třeba ve formě želé tobolek, které vypadají i chutnají jako bonbon, a obsahují tolik nezbytné nenasycené mastné kyseliny. Pro dospělé jsou nejvhodnější tobolky bez chuti a bez zápachu, které se snadno polykají.

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Naši zákazníci doporučují
František Obešlo
,,Doplňky stravy bereme celá rodina‘‘

Celá rodina je s vitamíny moc spokojená, jinak bychom je přece neužívali. To samé mohu říct i o NaturaMed zákaznickém servisu. Když jsem cokoli potřeboval, nikdy s ničím nebyl problém. Také mi vyhovuje hrazení vitamínů na splátky, ale díky skvělé ceně nemám problém zaplatit částku najednou.

František Obešlo
Miloslava Veselá
,,Líbí se mi složení produktu‘‘

Ve svém věku je podle mě důležité pečovat o své srdce a věřím, že práve OmegaMarine PREMIUM je správnou volbou. Přesvědčilo mě i to, že mi ji schválil můj odborník. Vím, že OmegaMarine PREMIUM pomáhá udržovat mé srdce zdravé.

Miloslava Veselá