Proč vaše srdce potřebuje omega-3, a existují nějaké vitamíny na srdce a cévy?

Dospěli jste k rozhodnutí udělat něco pro své srdce? Určitě by vám neměly uniknout nenasycené mastné kyseliny. V tomto článku si o nich povíme více. A také o tom, zda je možné užívat vitamíny na srdce a cévy.

Proč vaše srdce potřebuje omega-3, a existují nějaké vitamíny na srdce a cévy?

Srdce – nejdůležitější orgán našeho těla

Během minuty dokáže přečerpat všechnu naši krev. Tento koloběh nikdy neustane, rozhodně nesmí! Okysličená krev je rozváděna do celého těla a zpět je vedena ta odkysličená, aby znovu nabrala kyslík a dopravila ho orgánům. Srdce si zkrátka odpočnout nemůže. Každý člověk, který myslí na jeho kondici, je však odměněn.

Co dokáže srdce? Třeba vyvinout dostatek energie na pohon kamionu. Omega-3 zase dodávají palivo našemu srdci. 

Ze všeho nejúčinnější jsou omega-3

Nenasycené mastné kyseliny omega-3 se podílejí na vývoji srdce již od samého začátku bytí. Později mají příznivý vliv na funkci srdce a podporují kromě toho také mozek a zrak. Dá se říct, že omega-3 proto potřebujeme po celý život, nicméně ve středním a pokročilém věku přece jen o něco více. 

Z omega-3 kyselin hraje největší roli kyselina EPA, která je na srdce a cévní systém zaměřena více, než její sestra, kyselina DHA (ta má vliv spíše na mozek a nervovou soustavu). Dobré jsou pro nás obě dvě. Ti, kteří hledají doplněk stravy na srdce a cévy, by však měli najít v jeho složení převahu kyseliny EPA. Je mnohem hodnotnější, než vitamíny na srdce a cévy, o kterých se zmiňujeme níže.

Kde ale ty omega-3 vzít?

V rybím tuku! To je jejich nejbohatší zdroj. Ideální je jíst ryby 2-3x týdně. Vůbec nejlepší jsou tučné mořské ryby – obsahují totiž větší množství omega-3, než ty sladkovodní. Zdravé jsou ale všechny!

Jídelníček bohatý na omega-3

Málokdo má však ryby na talíři tak často. Takovým lidem doporučujeme rybí tuk – olej z lososa. Jde o koncentrované omega-3 v kapslích. Nemusíte se bát žádného rybího odéru, protože želatinový obal kapsle ho bezpečně izoluje uvnitř. Rybí olej je vhodný, ba i doporučovaný k dlouhodobé konzumaci. Pro srdce představuje velice hodnotnou živinu.

Jak je to s vitamíny na srdce a cévy?

Vitamíny lze rozdělit na rozpustné ve vodě (B a C), a rozpustné v tucích (A, D, E a K). Svou povahou jsou to zcela jiné živiny, než omega-3. Pro srdce a cévy jsou potřebné všechny, ale zmiňme především vitamín K. Má totiž vliv na krevní srážlivost a pomáhá ukládat vápník z krevního řečiště do kostí. Vitamín K2 není snadné získat z běžné stravy, takže i ten je vedle omega-3 doporučován k suplementaci.

Pozor – lidé, kteří řeší nějaké potíže se srdcem či cévami, by se ohledně užívání vitamínu K měli poradit se svým lékařem.
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář

Naši zákazníci doporučují
František Obešlo
,,Doplňky stravy bereme celá rodina‘‘

Celá rodina je s vitamíny moc spokojená, jinak bychom je přece neužívali. To samé mohu říct i o NaturaMed zákaznickém servisu. Když jsem cokoli potřeboval, nikdy s ničím nebyl problém. Také mi vyhovuje hrazení vitamínů na splátky, ale díky skvělé ceně nemám problém zaplatit částku najednou.

František Obešlo
Miloslava Veselá
,,Líbí se mi složení produktu‘‘

Ve svém věku je podle mě důležité pečovat o své srdce a věřím, že práve OmegaMarine PREMIUM je správnou volbou. Přesvědčilo mě i to, že mi ji schválil můj odborník. Vím, že OmegaMarine PREMIUM pomáhá udržovat mé srdce zdravé.

Miloslava Veselá