Nejlepší rybí tuk – už jste měli tu čest zkusit olej z lososa?

Rybí olej bohatý na omega-3 kyseliny se stává stálicí našich domácností. Zákazníci si ho ale pečlivě vybírají, a to je dobře. Který je nejlepší rybí tuk, kdo by se měl na něj zaměřit a co víme o lososovém oleji?

Nejlepší rybí tuk – už jste měli tu čest zkusit olej z lososa?

Rybí tuk zažívá renesanci

Většina z nás ho zná z dětství, kdy se hojně užíval na lžíci i v dětských kolektivech nebo doma. Poté se na něj na čas zapomnělo. Před pár lety ale zažil velký návrat a jeho obliba stále stoupá. Proč tomu tak je?

Ten nejlepší rybí tuk:

  • Pečuje o naše srdce.
  • Je vynikající pro funkci mozku a nervové soustavy.
  • Pokud obsahuje vitamín D, podporuje imunitu.
  • Je vhodný pro děti a dospělé (je ale nutné zvolit odpovídající produkt).

A to všechno právě díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin omega-3.

Kdo ocení rybí olej nejvíc?

Je skvělý pro každého! Nedostatek omega-3 má totiž většina z nás. Je to tím, že jíme málo ryb (dokonce máme jednu z nejnižších spotřeb ryb v Evropě). Ryby jsou nejhodnotnějším zdrojem mastných kyselin a ideálně bychom je měli jíst 2-3x týdně. Pokud to z nějakého důvodu není možné, zkuste rybí olej. 

Omega-3 se podílejí na vývoji a funkci srdce už od narození, respektive už od prenatálního vývoje. V tu dobu se naše nejdůležitější orgány teprve zakládají a už tehdy lze zaznamenat příznivý vliv mastných kyselin. Během dětství, kdy se toho musíme hodně naučit během krátké doby, pomáhají omega-3 udržovat kognitivní funkce mozku. 

Rybí olej v kapslích

Po celý život také čerpáme z benefitů mastných kyselin pro srdce a cévy. V pozdním věku znovu oceníme účinky kyseliny DHA na mozek a nervovou soustavu, protože už přece jen potřebujeme podpořit paměť nebo koncentraci. Zkrátka a dobře, nejkvalitnější rybí olej nám prospívá celý život. 

Olej z lososa je poklad

Zdrojů rybího tuku je celá řada a dokonce existuje i tzv. krillový olej, který se získává z drobných korýšů. My můžeme vřele doporučit olej z lososa. Má ideální poměr kyselin EPA (pro zdravé srdce) a DHA (na mozek) a zároveň vynikající vstřebatelnost. Tím se liší např. od oleje z tresčích jater.

Lososový olej je získáván z masa ryb žijících ve studených norských vodách a jeho původ je 100% dohledatelný. 

A jaký je vůbec nejlepší rybí tuk? Extra panenský olej z lososa! Ten je získán do 75 minut od ulovení ryby. Díky rychlému zpracování vyniká dokonalou čerstvostí, díky které si uchová maximum prospěšných látek.
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář