Poklad plný omega 3: rybí olej účinky rozhodně nezapře

Hledáte přírodní doplněk stravy, který je opravdu spolehlivý? Pak byste měli vyzkoušet omega-3 rybí olej s účinky na srdce, mozek a zrak. Čtěte víc!

Poklad plný omega 3: rybí olej účinky rozhodně nezapře

Rybí tuk je největší zdroj omega-3 mastných kyselin

Mastné kyseliny omega-3 najdeme jak v rostlinných, tak v živočišných potravinách. Jenže je mezi nimi rozdíl: omega-3 rostlinného původu se v našem organismu vstřebají jen z malé části. Navíc jde o oleje, jako např. řepkový, či ořechy, kterých nedokážeme každý den sníst adekvátní množství. 

Zaměřme se proto na omega-3 živočišného původu. Zde kralují ryby a rybí tuk. Omega-3 v nich obsažené se v těle využijí téměř beze zbytku a co víc, díky rybímu oleji doplňujeme také tolik potřebný vitamín D na podporu imunity.

Připravený lososový filet bohatý na omega-3

Srdce, mozek, zrak a imunita

S tím vším nám rybí olej pomůže. Omega-3 kyseliny v něm obsažené můžeme specifikovat jako jednotlivé kyseliny EPA a DHA. Kyselina EPA je proslulá díky podpoře srdce, kyselina DHA se podílí na vývoji a správném fungování mozku a nervové soustavy. Omega-3 mají dále potvrzený pozitivní vliv na naše oči. 

Problém je v tom, že ryb jíme velmi málo, a tak má většina populace nedostatek omega-3 kyselin. Řešením může být rybí tuk.

Kdo by měl omega-3 doplňovat?

Prakticky každý. Málokdo totiž dokáže sníst 2-3 porce mořských ryb týdně. To je množství, které odpovídá doporučenému příjmu omega-3 kyselin. Proto je dobré užívat omega-3 rybí olej s účinky na naše zdraví.

Omega-3 se hodí i pro děti, pro ně je dobré najít např. produkt s příchutí. Dospělí a senioři mohou užívat rybí olej v kapslích denně a dlouhodobě.

Všem ale doporučujeme nezapomínat zařazovat ryby do běžného jídelníčku!
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář