Vitamín D3: na co je dobrý i během léta?

Mysleli jste si, že když je slunečné počasí, máme vitamínu D dostatek, nebo že ho vlastně moc nepotřebujeme? To je velký omyl! V tomto článku si představíme vitamín D3 – na co je dobrý a kdy bychom jej měli doplňovat.

Vitamín D3: na co je dobrý i během léta?

Nenechte se zmást sluníčkem

Mezi veřejností existuje nepřesná informace, že vitamín D máme ze sluníčka. Sluníčko ho ale nevyrábí – tvoří se v naší kůži, když na něj dopadají paprsky. Tomu ale může bránit oblečení nebo opalovací krémy s ochranným faktorem. 

Co z toho vyplývá? Že i během léta můžeme mít nedostatek vitamínu D! Pokud dodržujeme pravidla zdravého opalování a poctivě používáme ochrannou kosmetiku, která chrání naši pokožku, vitamín D se opravdu skoro netvoří. 

Potřebujeme vůbec vitamín D po celý rok?

Jednoznačně ano! Neexistuje živina, o které se dá říct, že ji potřebujeme jenom někdy. Už vůbec v tom nehraje roli roční období. Vitamíny podporují náš imunitní systém velice komplexně a dlouhodobě. Sami přece také chceme, abychom měli odolnou imunitu stále, ne jenom někdy!

Vitamín D pomáhá aktivovat buňky imunitního systému – dá se říct, že jim dává znamení, aby se daly do pozoru a začaly fungovat ve chvíli, kdy je imunita v ohrožení. 

Vitamín D3: na co je dobrý kromě podpory imunity?

Na kosti a zuby! Vitamín D3 totiž pomáhá v těle hospodařit s vápníkem a ukládat ho tam, kam patří. Vápník je stavební hmotou kostí a zubů, takže ani náš pohybový aparát se bez vitamínu D3 rozhodně neobejde. Vitamín D3 je důležitý už od miminka, kdy se podílí na vývoji kostí a zoubků a podpoře imunity. Stejně tak ho potřebujeme po celý život až do stáří, kdy je naopak zásadní postarat se o kvalitu kostní hmoty.

Potraviny bohaté na omega-3

Vitamín D musíme doplňovat

Nejvíc ho obsahuje rybí tuk, který se snadno užívá ve formě kapslí. Žádná pachuť ani rybí vůně, nemusíte se bát! Ostatně, u rybího tuku se zastavme: věděli jste, že díky němu efektivně doplníte i cenné omega-3? I těch máme v jídelníčku velký nedostatek. 

S rybím tukem podpoříte své zdraví v mnoha ohledech – doplníte vitamín D3 pro podporu imunity a omega-3 pro srdce, mozek a zrak. To vše navíc přírodní cestou!
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář