Kdy užívat omega-3? Když vám záleží na zdravém srdci!

Zaslechli jste o pozitivním vlivu omega-3 kyselin na naše zdraví, ale nevíte, jestli se pro vás hodí? V tomto článku se zaměříme na to, jak prospívají srdci a dozvíte se i to, kdy užívat omega-3.

Kdy užívat omega-3? Když vám záleží na zdravém srdci!

Co jsou to omega-3? 

Jde o mastné kyseliny, které jsou součástí tuků. V různé koncentraci je najdeme tak v olejích, tak v živočišných tucích. Nejlepším zdrojem je pak rybí tuk. Kdy užívat omega-3? Ideální každý den!

Omega-3 nenasycené mastné kyseliny si lidské tělo nevytváří a je odkázáno na skladbu našeho jídelníčku. A jak nám tedy prospívají? 

Mastné kyseliny jsou pokladem pro zdravé srdce

Omega-3 se skládají z kyselin EPA a DHA. Právě kyselina EPA se při denní dávce 250 mg podílí na správném fungování srdce a potažmo celé cévní soustavy. Omega-3 mají i pozitivní vliv na škodlivé tuky v našem jídelníčku – dokážou eliminovat jejich nežádoucí působení. 
Omega-3 prospívají úplně každému. Zatímco u dětí jsou důležité pro vývoj mozku, dospělí a senioři ocení právě to, jak jsou prospěšné srdci. 

Kdy užívat omega-3? Když vám záleží na zdravém srdci!

Kdy užívat omega-3?

Pakliže nemáte nějakou kontraindikaci s léky, které dlouhodobě užíváte, dopřejte si omega-3 kdykoli. Pravdou je, že omega-3 potřebuje každý člověk po celý život. Na jejich příjem myslete hlavně tehdy, když jíte málo ryb. 

Rybí tuk je nejcennějším zdrojem omega-3 mastných kyselin. Týdně bychom měli sníst 2-3 porce ryby – to je množství, které nám zabezpečí potřebný příjem omega-3.

Nemáte ryby rádi, nebo vám přijdou moc drahé? Určitě doplňujte alespoň rybí tuk v kapslích! Snažte se hledat takový produkt, který obsahuje také vitamín D. 
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Nejprodávanější omega v ČR
Vyzkoušejte zdarma*

* platíte pouze poštovné a balné 49 Kč


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odesílá se...

Vyzkoušejte OmegaMarine PREMIUM ZDARMA*

*platíte pouze poštovné a balné 49 Kč

Načítám formulář